Росіяни розпочали “евакуацію” людей із окупованого Херсона

19 Жовтня 2022, 10:53

ілюстраційна світлина

Жителі тимчасово окупованого росіянами Херсона отримують смс-повідомлення від загарбників із закликом залишити місто. Для місцевих жителів вже організовують процес перевезення на лівобережжя Дніпра.

Відповідні повідомлення надходять з окупованих територій, сюжети про “переселення” людей розміщують російські медіа-ресурси, передає медіа-центр “IPC-Генічеськ”.

“Орки ввімкнули режим максимальної пропаганди ідей евакуації населення з правого на лівій берег Дніпра. Для цього підключили все що можна, включаючи листівки у під’їздах і смс повідомлення. Станом на сьогоднішній ранок вже проходить посадка жителів міста на евакуаційні автобуси, з метою подальшого виїзду”, – прокоментував Соболевський і розмістив скріншот повідомлення, які надходять херсонцям.

Він також звернув увагу на активну пропаганду виїзду жителів Херсонщини на територію РФ, яку розгорнули росіяни.
“При цьому окупаційна влада обіцяє навіть частково компенсувати витрати на придбання нерухомості в росії. На мою думку це свідчить про це, що вони прийняли для себе факт, що Херсонську область вони вже не утримають і зараз намагаються вирішити свої демографічні проблеми за рахунок нашого населення, агітуючи їх за еміграцію до рф”, – зазначив політик.
Раніше командувач Об’єднаного угрупування військ РФ в районі проведення «спеціальної військової операції» Сергій Суровікін заявив, що “російська армія забезпечить безпечний, вже оголошений виїзд населення за програмою переселення, що готується урядом Росії”.
Гауляйтер Херсонської області Володимир Сальдо оголосив про “організоване переміщення цивільного населення Бериславського, Білозерського, Снігурівського та Олександрівського муніципалітетів на лівий берег Дніпра”.
В регіоні триває наступ ЗСУ. Українські захисники  регулярно завдають ударів по логістиці і позиціям ворога, знищують склади боєприпасів, окупанти втрачають захоплені території.