ЗСУ вдарили по мосту і п’ятьох понтонних переправах на Херсонщині

16 Вересня 2022, 09:54

За бойовий день українські захисники нанесли удари по одному мосту і п’ятьох понтонних переправах в Херсонській області.

Про це йдеться у зведенні оперативного командування “Південь”.

ЗСУ уразили Каховський міст і п’ять понтонних переправ біля Дарївки, Садового, Нової Каховки. Також ракетно-артилерійські підрозділи відкрили вогонь по районах зосередження живої сили, озброєння та техніки, складу боєприпасів в Бериславському районі.

“Достеменно відомо, що вороже військо зменшено на 71 рашиста, 27 одиниць озброєння та техніки, серед яких п’ять танків, 14 одиниць іншої авто-бронетехніки, реактивна система залпового вогню «Град», самохідна артилерійсько-мінометна установка «Нона-С», самохідна артустановка «Гвоздика», зенітна самохідна установка «Шилка», дві гаубиці «Мста-Б», дві 120-ти мм міномети”, – звітували в ОК “південь”.

На південнобузькому напрямку по усій лінії зіткнення тривають бої. Але пріоритетними для українських військових залишаються тактика контрбатарейної боротьби, ракетно-артилерійські та авіаційні удари, як по позиціях на лінії зіткнення, так і по тилових районах.

Тим часом ворог веде повітряну розвідку наших позицій, обʼєктів критичної та стратегічної інфраструктури, логістичних і транспортних вузлів. Але безпілотні літальні апарати використовує не тільки для розвідки, а й для нанесення уражень. Протягом бойового дня ворог наніс авіа та ракетні удари по позиціях наших військ та по мирних населених пунктах.

Наприкінці серпня в ЗСУ інформували про початок наступу на Херсонщині, українські військові прорвали першу лінію оборони російсько-окупаційних військ.

Населені пункти Херсонської області – Високопілля, Нововознесенське, Білогірка, Миролюбівка і Сухий Ставок – звільнені від російських окупантів.

Поки що Херсонщина переважно окупована російськими військами, в декількох районах йдуть бойові дії. ЗСУ регулярно завдають ударів по логістистиці і позиціям ворога, знищують склади боєприпасів, окупанти втрачають захоплені території.