Жителі Нової Каховки відсвяткують День міста у Києві

15 Вересня 2022, 17:04

Віктор Скобліков. Фото: сайт МКП "Херсонський Водоканал".

У суботу, 24 вересня, в Києві переселенці з окупованої Херсонщини відзначатимуть 70-ти річчя міста Нова Каховка.

Про це повідомляється на сторінці громади у Фейсбуці.
“Територію міста та усієї громади окуповано з першого дня війни. Абсолютна більшість мешканців виїхала на підконтрольну територію України та за кордон. Цей захід дозволить всім новокаховчанам та жителям Херсонщини відчути родинні зв’язки, підтримати один одного в цей тяжкий час, згуртуватися заради Перемоги та нашого спільного майбутнього на вільній українській землі”, – йдеться у повідомленні.
Зустріч та урочистості розпочнуться о 13:00, в конференц-залі готелю “Турист” за адресою м. Київ вул. Р.Окіпної буд.2.
Крім того, новокаховчанам, які виїхали з окупованої росіянами громади, пропонують заповнити анкету для отримання гуманітарної допомоги за посиланням.

Раніше міський голова Володимир Коваленко і директор благодійної організації “Парафіяльний благодійний фонд “Карітас Кривий Ріг” отець Іван Талайло підписали Меморандум про співпрацю та партнерство між виконавчим комітетом Новокаховської міської ради та Благодійним фондом “Карітас Кривий Ріг” з метою забезпечення жителів Новокаховської громади, які зараз перебувають та тимчасово зареєстровані в місті Кривий Ріг, гуманітарною допомогою.
Поки що Херсонщина переважно окупована російськими військами, в декількох районах йдуть бойові дії. ЗСУ регулярно завдають ударів по логістистиці і позиціям ворога, знищують склади боєприпасів, окупанти втрачають захоплені території.