У Криму залишили під вартою журналістку Ірину Данилович

08 Вересня 2022, 12:38

На фото: Ірина Данилович, "ZMINA".

Так званий “верховний суд Криму” відхилив апеляційну скаргу у справі громадянської журналістки Ірини Данилович на утримання під вартою.

Про це повідомляє видання Inжир Media з посиланням ініціативу “Кримський процес”.

Так, за інформацією ініціативи “Кримський процес”, на засідання допустили обмежену кількість слухачів, саму Ірину Данилович доставили під конвоєм.

Захист під час засідання наполягав на обранні для журналістки м’якшого запобіжного заходу на час судового слідства, а прокурор наполягав на продовженні тримання під вартою. Розгляд скарги зайняв 45 хвилин.

Чергове засідання пред’явленого Ірині Данилович звинувачення відбудеться у жовтні у міському суді Феодосії.

Раніше повідомлялось, що Ірину Данилович затримали 29 квітня по дорозі з Коктебелю в Феодосію, коли вона їхала з роботи. В будинку журналістки в селі Владиславівка під Феодосією провели обшук, вилучили її телефон та ноутбук.

Співробітники ФСБ чинили психологічний тиск на заарештовану та завдали журналістці тілесних ушкоджень 5 липня, під час конвоювання до суду.

У міському “суді Феодосії” почався розгляд кримінальної справи стосовно громадянської журналістки Ірини Данилович, яку звинуватили нібито в незаконному зберіганні вибухівки у футлярі від окулярів. Підсудна після оголошення обвинувального висновку заявила, що вину не визнає.

Раніше повідомлялолсь, що росіяни “засвітили” на Херсонщині російського націоналіста, що прикидався шанувальником літератури.