Херсонський фестиваль «Таврія-Борщ» цього року провели у вільному Кривому Розі.
Про це повідомляє Медіа-центр “IPC-Генічеськ” з посиланням на інформацію співорганізаторів – Херсонський обласний центр народної творчості.
Захід пройшов колоритно і патріотично. Учасники дійства приготували на відкритому вогню 10 казанів борщів за різноманітними рецептами.
За традицією Херсонського фестивалю, приготування улюбленої страви українців супроводжували виступи аматорських колективів, презентаційні намети команд-учасниць, ярмарок народних майстрів та колоритні фотозони.
Всі учасники яскравого смачного дійства отримали дипломи у різних номінаціях: найзапашніший борщ, найоригінальніший, найпатріотичніший, найапетитніший, найгустіший, найситніший та ін. Гран-При у кулінарному змаганні вибороли громади Херсона та Кривого Рогу. Приз глядацьких симпатій отримала команда ЗСУ.
Минулого року мистецько-кулінарний фестиваль “Таврія-Борщ” проводився 12 вересня у Великих Копанях Херсонської області.
У жовтні 2020 року борщ був внесений до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України.