Поліція встановила особи понад 150 колаборантів, що сприяли проведенню так званого “референдуму” на Херсонщині

26 Вересня 2022, 12:16

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Поліція встановила особи понад 150 колаборантів, які пішли на співпрацю з ворогом та сприяли проведенню так званого «референдуму» про вступ до рф на території Херсонської області.

За останні кілька днів з тимчасово окупованих територій надходила інформація від громадян, що місцеві колаборанти у супроводі російських військових погрожували людям зброєю, залякували та примушували їх взяти участь у т. зв. «референдумі». Якщо у квартирі ніхто не відчиняв, військові вибивали двері. Зафіксовано масові випадки в селищах, коли людина ставила в бюлетені «ні», то військові рф її одразу відвозили у невідомому напрямку.
В одному з селищ Генічеського району зрадники з числа місцевих жителів з нагоди «референдуму» організували концерт для школярів, під час якого дітям розмальовували обличчя триколором та роздавали прапори рф.
У Херсоні поліцейські встановили особи 72-х членів ДВК та ТВК з числа місцевих жителів, які добровільно зайняли посади т. зв. голів виборчих дільниць, їх заступників та членів виборчих комісій. У с.Чорнобаївка встановлено особи 14 колаборантів, які сприяли проведенню «референдуму».
У місті Каховка та Каховському районі 28 місцевих жителів добровільно зайняли посади т. зв. голів виборчих дільниць, їх заступників та членів виборчих комісій.
У місті Каховка місцева колаборантка, яка керує комунальним підприємством, змушує працівників комунальної служби голосувати на референдумі. У разі відмови зрадниця погрожує людям звільненням з роботи.
У Скадовську поліція встановила особи 15 членів ДВК та ТВК з числа місцевих жителів, які співпрацюють з окупаційною владою та добровільно зайняли посади т. зв. голів виборчих дільниць, їх заступників та членів виборчих комісій.
У місті Генічеськ та Генічеському районі поліція встановила особи 22-х місцевих зрадників – членів ДВК та ТВК.
За усіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ст. 110 «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України» Кримінального кодексу України та ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» КК України“, – зазначають у відомстві.