Окупанти заборонили херсонцям перетинати Дніпро: погрожують вогонем на ураження

05 Вересня 2022, 09:17

Російські окупанти заборонили жителям Херсонської області перетинати річку Дніпро як мостами, так і плавзасобами. У разі порушення заборони росіяни погрожують відкривати вогонь на ураження.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

“Після інтенсивних обстрілів Силами оборони районів скупчення противника в Херсонській області, російські загарбники встановили заборону на пересування місцевих жителів”, – йдеться у повідомленні.

Наразі переправи через Дніпро і Інгулець перебувають під щільним вогневим контролем ЗСУ.

За минулу добу українські захисники нанесли двадцять один авіа-удар по позиціях ворога, опорних та командних пунктах, районах зосередження сил та засобів, а також по транспортно-логістичних об’єктах.

“Результати бойового дня складають втрати ворожого війська у кількості 104 рашистів, 6 танків, 26 одиниць іншої броньованої та автомобільної техніки, 9 гаубиць «Мста-С» і «Мста-Б», а також безпілотний розвідник «Елерон-10»”, – інформують в оперативному командуванні “Південь”.
ЗСУ знищили склад ворожих боєприпасів в районі Томиної Балки, понтонну переправу поблизу села Львове, уражено пункт управління 35 армії в Каховському районі та два контрольно-спостережні пункти батальйонних тактичних груп 247-го десантно-штурмового полку і 126-ої окремої бригади берегової оборони в Миколаївському та Бериславському районах, відповідно.
Як повідомлялось, на Херсонщині з’явилось нове село-привид. З Іванівки Високопільської громади евакуювались всі місцеві жителі. 
Збройні сили України розпочали наступ на Херсонщині та прорвали першу лінію оборони росіян. Речниця оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк наголошувала, що після початку наступу ЗСУ на південному напрямку потрібно дотримуватися режиму інформаційної тиші та чекати на результати.

Раніше ЗСУ знищили практично всі мости у Херсонській області, відрізавши окупантів від постачання озброєння та особового складу з території Криму.

Жителів Херсонщини закликали евакуюватися із області, щоби Збройні сили України змогли швидше звільнити її від ворога.