Окупанти ненадовго спорудили міст через Дніпро в районі Нової Каховки: ЗСУ завадили планам ворога

11 Вересня 2022, 15:34

ЗСУ завадили планам ворога використовувати для переміщення техніки і живої сили через наведений міст через Дніпро в районі Нової Каховки.

Про це повідомили в оперативному командуванні “Південь” 11 вересня, передає Медіа-центр “IPC-Генічеськ”.

«Сили оборони контролюють обстановку на мостах та коректують плани ворога щодо спроб використання їх для транспортного сполучення. Наш вогневий вплив на пробні рейси змушує їх зупиняти сполучення і продовжувати пошук альтернатив», – зауважили в командуванні.

За ніч наша авіація та ракетно-артилерійські підрозділи виконалипонад 130 вогневих завдань по районах зосередження живої сили та бойової техніки ворога, наведеному мосту та складу боєприпасів.

«За результатами виконання бойових завдань підтверджено втрати ворога у кількості 35 окупантів, 5 одиниць авто-бронєтехніки та міномета 120 калібру. В районі Нової Каховки знищено склад боєприпасів та наведений міст через Дніпро», – інформує ОК «Південь».

Напередодні українські захисники атакували райони зосередження ворожого озброєння та техніки в районі Нової Каховки і Придніпровського, склади боєприпасів навколо і в самому Херсоні. ЗСУ знищили три склади боєприпасів в Миколаївському, Херсонському і Бериславському районах.

Як повідомлялось, на Херсонщині Служба безпеки України викрила російського агента, який отримав завдання встановити місцезнаходження позицій ЗСУ та підірвав частину боєкомплекту.

У Генічеському районі російські окупанти посилили фільтраційні заходи через витік інформації про переміщення російських підрозділів.

Збройні сили України розпочали наступ на Херсонщині та прорвали першу лінію оборони росіян.