На Херсонщині з’явилось нове село-привид

04 Вересня 2022, 21:32

На Херсонщині з’явилось нове село-привид. З Іванівки Високопільської громади евакуювались всі місцеві жителі.

Про це повідомив депутат Херсонської обласної ради, засновник і голова Благодійного фонду «Українці переможуть!» Ігор Йосипенко у Facebook, передає Медіа-центр “IPC-Генічеськ”.

За його словами, волонтери організували евакуацію останнього мешканця села Іванівка – 79-річного Олександра Стебленко, який отримав поранення декілька тижнів тому.

“Ми декілька разів пробували дістатися до села, але із-за постійних обстрілів не мали змоги дістатися до нього, ЗСУ не дозволяли проїхати в село в зв’язку з небезпекою для життя наших волонтерів. Хлопці з ЗСУ пообіцяли при першій нагоді вивезти його до найближчого безпечного населеного пункту. І ось ця мить настали. ЗСУ суттєво змістили лінію фронту, що надало змогу донці дістатися до татуся та разом евакуюватися в безпечне місце в Кривий Ріг”, – пише Йосипенко.

Як повідомлялось, раніше Йосипенко оприлюднив фотографію українського прапора у Високопіллі Херсонської області.


Радниця глави Офісу президента Дар’я Зарівна у Facebook підтвердила, що на фото – прапор над лікарнею на вулиці Гагаріна у смт Високопілля, де мешкали її бабуся та дідусь. Керівник Офісу Андрій Єрмак прокоментував фото словами «крок за кроком».

«Вихідних на війні немає. Тримаємо постійний зв’язок з тими, хто на фронті. Подробиць не розповідатиму, але українські прапори повертаються туди, де мають бути по праву. А окупантам на нашій землі не місце», – зазначив Володимир Зеленський за результатами засідання Ставки верховного головнокомандувача 4 вересня.

Нагадаємо, на Херсонщині російські окупанти вже не можуть підтягувати свої резерви.

ЗСУ розпочали наступ на Херсонщині та прорвали першу лінію оборони росіян.

Речниця оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк наголошувала, що після початку наступу Збройних Сил України на південному напрямку потрібно дотримуватися режиму інформаційної тиші та чекати на результати.

Раніше ЗСУ знищили практично всі мости у Херсонській області, відрізавши окупантів від постачання озброєння та особового складу з території Криму.

Жителів Херсонщини закликали евакуюватися із області, щоби Збройні сили України змогли швидше звільнити її від ворога.