Зеленський призначив киянина Ярослава Янушевича головою Херсонської ОДА

04 Серпня 2022, 18:49

Президент України Володимир Зеленський призначив киянина Ярослава Янушевича головою Херсонської обласної державної адміністрації.

Відповідний указ президент підписав 3 серпня.

Попереднім указом Дмитра Бутрія увільнили від тимчасового виконання цих обов’ язків.

Під час зустрічі в Офісі Президента Володимир Зеленський вручив Ярославу Янушевичу службове посвідчення та наголосив, що Херсонщина неодмінно буде звільнена від російських окупантів, а колаборанти будуть притягнуті до відповідальності.

Ярослав Янушевич народився 1978 року в м. Києві. У 2000-му закінчив Київський національний університет ім. Т. Шевченка (спеціальність «фінанси»), у 2009 році – Одеський національний університет ім. І. І. Мечникова (спеціальність «правознавство») та Національну академію державного управління при Президентові України («управління суспільним розвитком»). Доктор юридичних наук.

З 1996-го працював на різних посадах у Державній податковій інспекції м. Києва, з 2001 року – у Державній податковій адміністрації України. У 2006-2007 рр. був заступником голови ДПАУ. З 2011 до 2013 року – заступник голови Державної міграційної служби України. У 2013-му обіймав посаду генерального директора ДП «Документ». У 2013-2014 рр. – заступник голови Державної фінансової інспекції України. З 2014 року до 2016-го – виконавчий директор підприємства «Український державний центр радіочастот».

З 2016 року – радник генерального директора ДП «Український державний центр радіочастот».

Заслужений економіст України. Повний кавалер ордена «За заслуги». Державний службовець III рангу. Майстер спорту України міжнародного класу з пейнтболу, чемпіон світу з пейнтболу.

Як повідомлялось, раніше Кабмін України погодив призначення головою Херсонської обласної державної адміністрації Ярослава Янушевича. Після звільнення Геннадія Лагути з посади голови ОДА, його обов’язки тимчасово виконував Дмитро Бутрій.

Поки що Херсонська область переважно окупована російськими військами. Однак ЗСУ крок за кроком просуваються на Херсонщині, окупанти вже втратили частину захоплених територій.

За офіційною інформацією, в області деокуповано вже 53 населені пункти.