З початку вторгнення рф ДСНС зафіксували 655 пожеж на Херсонщині

12 Серпня 2022, 11:34

Фото: ГУ ДСНС України в Херсонській області.

Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну співробітники ДСНС зафіксували 655 займань по всій Херсонській області.

Про це інформує “Суспільне” з посиланням на повідомлення провідної фахівчині сектору зв’язків із ЗМІ головного управління ДСНС України у Херсонській області Оксани Улянової.

З кінця лютого по сьогоднішній день на території Херсонщини виникло 655 пожеж на площах 5 892 гектара. З яких у лісових масивах — 1185 пожеж площею понад п’ять тисяч гектарів. Маємо невтішну статистику і щодо пожеж на сільгоспугіддях. На цей момент зафіксовано 13 пожеж площею 419 гектарів”, — розповіла Улянова.

“Складною є ситуація в Олешківському лісомисливському господарстві – говорить його директор Андрій Смічик. Пан Сімчик наголошує, що пожежі виникають чи не щодня. Якщо за мирних часів їх причиною був переважно людський фактор – недбале поводження із природою, то зараз у більшості випадків – це обстріли.

“Четвертий день продовжується пожежа у Дніпровському лісництві. На даний час її вдалося локалізувати. Площа — близько 700 гектарів. Були вибухи в районі військового полігону. Там, де військові РФ стрільби ведуть. Є вильоти ракет. Ракети не долітають, падають. У лісі пару ракет знайдено, де вони падали, там йшло загоряння”, — розповів Смічик.

За його словами, сільські лісництва працюють усі. Там де лісництва не захоплені, люди на місцях, у захоплених працюють з дому. Локалізувати пожежі намагаються спільними силами – використовують власні пожежні машини, допомагають рятувальники та місцеві жителі. За такої погоди, як зараз – спека і вітер, пожежі важко зупинити, зазначає директор лісомисливського господарства”, – йдеться у повідомленні.

ГУ ДСНС України в Херсонській області щодня звітує про нові пожежі у регіоні. Співробітники служби закликають жителів області бути уважними та обережними, суворо дотримуватись правил протипожежної безпеки і не провокувати виникнення пожеж в екосистемах.