У Криму так званий “суд” розпочав розгляд сфабрикованої справи стосовно журналістки Ірини Данилович

30 Серпня 2022, 11:44

На фото: Ірина Данилович. Відкрите джерело з Мережі.

У міському “суді Феодосії” почався розгляд кримінальної справи стосовно громадянської журналістки Ірини Данилович, яку звинувачують нібито в незаконному зберіганні вибухівки у футлярі від окулярів.

Про це повідомляє ініціатива «Кримський процес» із зали суду, передає “Inжир Media”.

“За інформацією ініціативи “Кримський процес”, суд встановив порядок надання доказів і після цього обвинувач зачитав висновок за підсумками попереднього слідства.

Згідно з цим документом, співробітники ФСБ встановили, що Ірина Данилович виготовила вибуховий пристрій із вибухової речовини та вражаючих елементів (медичних голок) та зберігала його при собі. Підсудна після оголошення обвинувального висновку заявила, що вину не визнає”, – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялолсь, що Ірина Данилович була викрадена співробітниками ФСБ 29 квітня і до 7 травня утримувалась у підвалі ФСБ без жодного статусу та адвокатської допомоги. Її допитували на поліграфі, обіцяли вивезти в ліс, до Маріуполя, чинили психологічний тиск і годували по один раз на день. Потім у сумці, яку у неї вилучили, знайшли вибухівку і 7 травня районний суд Сімферополя обрав їй запобіжний захід у вигляді взяття під варту терміном на 2 місяці.

5 липня суддя Ольга Кузнєцова продовжила термін утримання під вартою на два місяці, проігнорувавши той факт, що затримання Даниловича відбулося на тиждень раніше за офіційно оформлені документи.

Суддя Наталія Кулінська задовольнила клопотання прокуратури щодо необхідності утримувати Ірину Данилович під вартою до 2 лютого 2023 року.

“Наприкінці липня журналістка змогла повідомити, що у СІЗО на неї продовжують чинити тиск співробітники ФСБ. Зокрема, їй завдали тілесних ушкоджень під час етапування до суду”, – додає видання.