Ще у двох областях відкриють центри допомоги переселенцям з Херсонщини

28 Серпня 2022, 10:03

Найближчим часом у Хмельницькій та Кіровоградській областях з’являться центри для підтримки переселенців із Херсонщини.
Про це повідомили в Херсонській міській раді.
“Центр стане невеликим осередком Херсона, де кожен зможе зустріти земляків та знайти підтримку у цей складний час”, – зазначила т.в.п. Херсонського міського голови Галина Лугова.
У центрах допомагатимуть переселенцям з житлом, гуманітаркою, працевлаштуванням, оформленням соцвиплат, пенсій тощо. ВПО зможуть звертатися за психологічною підтримкою, соціальними та адміністративними послугами.
Раніше у Чернівцях відкрили громадську приймальню для мешканців Херсона та області, які вимушені були покинути домівки у зв’зку із повномасштабним вторгненням росії.

Херсонські посадовці, а також віцепремʼєр-міністерка Ірина Верещук закликали жителів Херсонщини виїжджати з окупації. Про необхідність евакуації людей з Херсонської області розповідав і Президент України Володимир Зеленський.

Поки що Херсонська область майже повністю окупована російськими військами. Збройні сили України дають відсіч ворогові, в результаті вдалого контрнаступу українських захисників окупанти втратили частину захоплених територій.

У різних районах Херсонщині тривають бойові дії, однак російські загарбники не пропускають українську гуманітарну допомогу та не погоджують “зелених коридорів” для евакуації населення.