Росіяни у Нижніх Сірогозах тероризують медиків

07 Серпня 2022, 16:00

Російські військові в масках та зі зброєю увірвалися до центральної лікарні в Нижніх Сірогозах. 

Про це повідомляє видання Нижні Сірогози.City з посиланням на власні джерела.

Окупанти вимагали зафарбувати український прапор на будівлі медзакладу, а також натякнули, щоб медики повісили триколор. Інцидент стався ввечері 6 серпня.

Як зазначають у виданні, місцеві жителі остерігаються, що такі дії ворога ставлять під питання подальше функціонування лікарні та наданні медичної допомоги тим, хто її потребує.

“Від початку окупації у Нижньосірогозькій лікарні продовжували працювати 12 лікарів, звільнився лише один. На робочих місцях залишилися й медичні сестри. А от виходити на роботу під прапором рф більшість з них не погоджуються”, – пише Нижні Сірогози.City.

Фото: Український прапор на будівлі Нижньосірогозької центральної районної лікарні, nsirogozy.city

Як повідомлялось, голову Новотроїцької громади Збаровського окупанти призначили гауляйтером неіснуючого Нижньосірогозького «району».

Голову Нижньосірогозької територіальної громади Дмитра Такаджи 23 березня затримали російські військові. Після цього він заявив про свою відставку і виїхав за межі Херсонщини. Пізніше Такаджи повідомив, що він із родиною виїхав через Крим до однієї з європейських країн, де зараз і проживає.

Поки що Херсонська область переважно окупована російськими військами. Однак Збройні сили України крок за кроком просуваються на Херсонщині, окупанти вже втратили частину захоплених територій.

За офіційною інформацією, ЗСУ деокупували вже 53 населені пункти в області.