Росіяни прислали вчителя з Таганрогу керувати освітою Генічеська

29 Серпня 2022, 12:11

Росіяни назначили так званим начальником відділу освіти створеного окупантами Генічеського муніципального округу вчителя російської мови з Таганрогу Олексія Галченкова.

Той підтвердив, що заклади освіти в Генічеську охоронятимуть російські військові.

Як відомо з відкритих джерел, Галченков – громадянин рф, працював вчителем російської мови та літератури школи Морсько-Чуліської загальноосвітньої школи Ростовської області.

Також він є директором некомерційної “Медіаграмотність в інформаційному світі”, місцем проживання вказується російський Таганрог.

Як повідомлялось, окупаційна адміністрація захопленого росіянами Генічеська влаштувала незаконну поїздку українських дітей до рф. Одна дитина, яку відправляли «на відпочинок», загинула.

1 вересня російські окупанти збираються відкрити близько 100 шкіл і 27 дитсадків на території Херсонщини. Це – дуже мала частина навчальних закладів, які є в області, адже до повномасштабного вторгнення тут працювало 457 шкіл, це лише п’ята частина, а щодо дитсадків, то лише в одному Херсоні їх було понад 80.

Генічеський район, що межує з незаконно анексованим росією Кримом, був окупований військами рф у перший день повномасштабної війни росії проти України.

У серпні ЗСУ нанесли декілька ударів по позиціям ворога у Генічеському районі.

Поки що Херсонщина переважно окупована російськими військами, в декількох районах йдуть бойові дії. Триває контрнаступ Збройних сили України, українські захисники регулярно завдають ударів по логістиці і позиціям ворога, знищують склади боєприпасів, окупанти втрачають захоплені території.