Окупанти відправили генічеських дітей у росію: одна дитина загинула

28 Серпня 2022, 23:01

На фото: колаборант Сергій Томка, видання "МОСТ".

Окупаційна адміністрація захопленого росіянами Генічеська влаштувала незаконну поїздку українських дітей до рф. Одна дитина, яку відправляли «на відпочинок», загинула.

«З Генічеська передають трагічні новину… поховали дівчинку, яка приїхала з табору з Адигеї, і десь через пів дня померла. Дитині було погано всю дорогу, її не завезли в лікарню ні в Сімферополі ніде… А дотягнули додому, а там вже ніхто не зміг врятувати», – повідомив експерт Інституту близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

При цьому в окупаційній владі трагедію замовчували.

Так званий перший заступник голови окупаційної адміністрації Генічеська Богдан Казнавецький на своїй сторінці у Фейсбуці вихвалявся, що до російської республіки Адигея відправляли півтисячі дітей, які 21 день безкоштовно відпочивали у літньому таборі.

Однак про трагедію, що сталася, він ні словом не обмовився.

Як повідомлялось, лікарі з республіки Адигея похизувалися у Генічеську краденим томографом.

Генічеський район, що межує з незаконно анексованим росією Кримом, був окупований військами рф у перший день повномасштабної війни росії проти України. У серпні ЗСУ нанесли декілька ударів по позиціям ворога у Генічеському районі.

Поки що Херсонщина переважно окупована російськими військами, в декількох районах йдуть бойові дії. Триває контрнаступ Збройних сили України, українські захисники регулярно завдають ударів по логістистиці і позиціям ворога, знищують склади боєприпасів, окупанти втрачають захоплені території.