Генічеський колаборант Кульчицький продовжує займатися ЖКГ вже в окупованій громаді

26 Серпня 2022, 16:19

Начальник управління житлово-комунального господарства Генічеської громади Олег Кульчицький очолив аналогічний орган окупаційної адміністрації захопленого росіянами Генічеського району.

Нещодавно він був помічений з представниками російської республіки Адигея, що оголосила «шефство» над окупованим Генічеським районом. Тепер він вихваляється допомогою росіян в облаштуванні нових дитячих майданчиків.

 

За змістом ст. 111-1 Кримінального кодексу України, законодавець визначає як злочин – колабораційну діяльність, зокрема, добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, зокрема в окупаційній адміністрації держави-агресора, або добровільне обрання до таких органів, а також участь в організації та проведенні незаконних виборів та/або референдумів на тимчасово окупованій території або публічні заклики до проведення таких незаконних виборів та/або референдумів на тимчасово окупованій території.

Залежно від тяжкості вчиненого колаборантом кримінального правопорушення, стаття 111-1 Кримінального кодексу передбачає різні види покарань, що можуть застосовуватися до нього: позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років, як основне (ч.1 і ч.2 ст. 111-1 КК), позбавленням волі на строк до п’ятнадцяти років тощо.

Як повідомлялось, росіяни призначили керівником так званої громадської ради Генічеського району екс-голову Стрілківської сільської ради Олександра Пономарьова. Той вже прогнозує результати псевдореферендуму на користь росії, бо «інакше бути не може».

А депутатка Генічеської міської ради від партії «Європейська солідарність» Олена Терських виступила на пропагандистському форумі «разом з росією» у якості голови окупаційної адміністрації Генічеського району замість Андрія Клочка, в якого вона раніше була заступницею.

У Генічеську представник місцевого куреня «Козацького війська Запорізького Низового» Віктор Захаркін публічно засвідчив свою підтримку російській окупації.

Генічеський район, що межує з незаконно анексованим росією Кримом, був окупований військами рф у перший день повномасштабної війни росії проти України. У серпні ЗСУ нанесло декілька ударів по позиціям ворога у Генічеському районі.

Поки що Херсонщина переважно окупована російськими військами, в декількох районах йдуть бойові дії. Триває контрнаступ Збройних сили України, українські захисники регулярно завдають ударів по логістистиці і позиціям ворога, знищують склади боєприпасів, окупанти втрачають захоплені території.