Переселенці з Херсонщини можуть отримати гуманітарну допомогу у Києві

17 Серпня 2022, 19:07

На фото:

Переселенці з Херсонщини можуть отримати у Києві гуманітарну допомогу від благодійного фонду “Support Kherson”.

Про це повідомив голова фонду Нісар Ахмад на своїй сторінці у Фейсбуці.

«По змозі, намагаємося підтримувати своїх земляків ще й за межами Херсонської області. Подяка «Координаційному штабу волонтерів» у місті Києві за співпрацю! Лише об’єднавшись ми зможемо перемогти!», – написав він.

Благодійники передають херсонцям продуктові набори, речі, постільну білизну, засоби гігієни.

Запис на отримання допомоги для ВПО з Херсонської області проводиться за телефоном: +380 50 310 1195 (Олексій).

Нещодавно волонтери фонду “Support Kherson” передали допомогу деокупованій Кочубеївській громаді Херсонщини:

Як повідомлялось, жителі Херсонщини, які залишаються на окупованій території або виїхали з неї можуть звертатися за допомогою за телефоном “гарячої лінії” обласної військової адміністрації: 0800330951. Якщо ж не має можливості зателефонувати, можна писати у месенджери за номерами +380930119596 (Viber, Telegram, WhatsApp або Signal).

Нещодавно в Запоріжжі запрацював хаб для переселенців із Херсонської області.

Херсонські посадовці, а також віцепремʼєр-міністерка Ірина Верещук неодноразово закликали жителів Херсонщини виїжджати з окупації.

За офіційними даними, від початку повномасштабного вторгнення у Києві станом на липень зареєструвалося майже 100 тисяч вимушених переселенців, понад 15 тисяч із них – діти.

У Києві працюють консультативні центри для внутрішньо переміщених осіб. Тут кожен може отримати консультації щодо пільг  працевлаштування та інших питань. Також фахівці надають юридичну та психологічну допомогу.

Адреси консультативних центрів за посиланням.

Нагадаємо:

Поки що Херсонщина переважно окупована російськими військами. Однак Збройні сили України крок за кроком просуваються в області, окупанти втратили частину захоплених територій.

ЗСУ деокупували вже 53 населені пункти Херсонщини.

У різних районах Херсонщині тривають бойові дії, однак російські загарбники не пропускають українську гуманітарну допомогу та не погоджують “зелених коридорів” для евакуації населення.