ЗСУ зірвали плани ворога на Криворізькому напрямку, – Вілкул

31 Липня 2022, 15:13

Збройні сили України вогневим ударом зірвали плани ворога на контратаку на Криворізькому напрямку. ЗСУ атакували позиції росіян між Кривим Рогом та Херсонщиною.

Про це повідомляє голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул на своїй сторінці у Фейсбуці.

«За інформацією Оперативного командування “Південь”, було виявлено підготовку противника до проведення контратаки в напрямок Брускінське – Білогірка біля Давидова Брода. Нашими силами завдано вогневої поразки. Противник відмовився від виконання завдання. Також за результатами роботи наших ракетно-артилерійських підрозділів підтверджено знищення пункту управління батальйонної тактичної групи 34-ї окремої мотострілецької бригади окупантів у Брускінському (104 км від Кривого Рогу) та знищено склад ворожих боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів у Бериславському районі Херсонській області», – розповів Олександр Вілкул.

В оперативному командуванні “Південь” уточнюють, що українська авіація нанесла шість результативних ударів по ворогу. Тричі атакували парами штурмовиків опорні пункти та скупчення ворожої сили й техніки в Бериславському районі, тричі гелікоптерними парами – по опорних пунктах в Херсонському і Миколаївському районах.

“Виконуючи вогневі завдання наші ракетно-артилерійські підрозділи також долучилися до скорочення сил та запасів ворога”, – зазначають в ОК “Південь”.

Як повідомлялось, у мережі з’явилось відео ушкоджень Антонівського залізничного мосту в Херсоні, по якому ЗСУ завдали удару тієї ж ночі, коли вразили Антонівський автомобільний міст.

У розвідці Британії переконані, що контрнаступ ЗСУ на Херсон набирає обертів.

За інформацією розвідників, 49-та армія рф має дуже вразливий вигляд на західному березі Дніпра, а Херсон зараз практично відрізано від інших окупованих територій.

У ніч проти 27 липня ЗСУ нанесли удар по Антонівського мосту.

Рашисти почали окопуватись вже біля анексованного Криму.

Поки що більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. Збройні сили України дають відсіч ворогові, ЗСУ крок за кроком просуваються на Херсонщині.

46 населених пунктів області вже визволені від російської окупації.