ЗСУ нанесли ракетний удар по позиціям ворога в 20-ти кілометрах від Херсона

05 Липня 2022, 13:43

Українські захисники нанесли ракетний удар по скупченню російських окупантів в районі Дар’ївки, що в приблизно 20-ти кілометрах від захопленого військовими рф Херсона, та знищили два склади боєприпасів ворога.

Про це йдеться у зведенні оперативного командування “Південь”.

“Парою наших штурмовиків нанесено удар по скупченню противника в районі Давидова Броду. За що наші літаки були атаковані двома крилатими ракетами “повітря-повітря”, випущеними з винищувача Су-35 противника. Продовжуючи атакувати ворожі запаси і місця зосередження, нанесли ракетний удар по скупченню противника в районі Дар’ївки, на Херсонщині”, – зазначають в управлінні.

Загалом ракетно-артилерійські підрозділи під час виконання вогневих завдань знешкодили 30 окупантів, танк Т-62, реактивну систему залпового вогню «Ураган», гаубицю «Мста-Б», 8 одиниць автомобільної техніки та два склади боєприпасів.
За даними Генерального штабу ЗСУ, на Південнобузькому напрямку противник основні зусилля зосереджує на недопущенні просування підрозділів Сил оборони України. Здійснював обстріли із ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Лупареве, Мирне, Шевченкове, Червона Долина, Кобзарці, Партизанське, Березнегувате, Тополине, Іванівка, Потьомкине, Князівка, Добрянка, Трудолюбівка та Осокорівка. Парою вертольотів Ка-52 завдав авіаударів поблизу Зарічного та Ольгиного.
Як повідомлялось, зранку 5 липня російські військові запустили по Дніпропетровщині сім ракет. Шість з них збило українське ППО.
Поки що більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. В різних районах Херсонщини тривають бойові дії, однак досі не було погоджено жодного “зеленого коридору” для евакуації населення.