ЗСУ “накрили” місця зосередження та ще один рашистський склад на Херсонщині

07 Липня 2022, 06:18

Українські ракетно-артилерійські та авіаційні підрозділи атакували опорний пункт, місця зосередження та склади російських військових у Миколаївській та Херсонській областях.

Про це повідомляє оперативне командування “Південь”.
Підтверджені втрати противника складають: 38 рашистів, один танк Т-62, два мінометних комплекси 120-го калібру «Сані», дві одиниці броньованої та чотри автомобільної техніки. А також три склади боєприпасів на Миколаївщині та один склад пально-мастильних матеріалів в Херсоні”, – йдеться у зведенні 7 липня.
Офіцер командування “Південь” Владислав Назаров також зазначив, що противник продовжує тактику авіаційних і ракетних ударів. Ударними гелікоптерами знов атаковано урочище Плотницьке та Іванівку. Без втрат.
В районі Добрянки диверсійно-розвідувальна група до 10 осіб ранком здійснила спробу проходу в тил наших підрозділів. Втративши п’ять рашистів вбитими та одного пораненим, відійшла назад.
 А в другій половині дня противник силами до стрілецького взводу здійснив спробу штурмових дій в напрямку Миролюбівки, поблизу тієї самої Добрянки. Успіху не мав, відступив.
Напередодні оперативне угруповання військ “Каховка” оприлюднило відео, як українська артилерія відпрацювала по російському складу з боєприпасами:
Як повідомлялось, Президент Володимир Зеленський у черговому відеозверненні наголосив, що Україна пам’ятає про жителів окупованих територій та бореться за них.
Поки що більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. В різних районах Херсонщини тривають бойові дії.