Знищення врожаю у Генічеському районі: поліція відкрила кримінальні провадження

21 Липня 2022, 22:37

Поліція відкрила кримінальні провадження щодо знищення врожаю на Херсонщині через ворожі обстріли, зокрема, й у Генічеському районі.
Як наголошують правоохоронці, російські війська цілеспрямовано знищують врожай. Окупанти спеціально не допускають рятувальників або місцевих жителів для гасіння пожеж. Лише за останні дні вигоріло понад 230 гектарів пшениці у Бериславському та Генічеському районах, вогнем пошкоджено біля 10 гектарів лісу поблизу міста Олешки.
Рашисти обстріляли Бериславський район, внаслідок потрапляння снаряду сталося загоряння посівів пшениці на площі понад 230 гектарів біля сіл Федорівка та Мала Шестірня. Через пожежу врожай майже знищено.
Внаслідок ворожого обстрілу Генічеського району сталося загоряння посівів пшениці біля смт Нижні Сірогози, поблизу сіл Сокологірне та Рикове. Вигоріло майже 10 гектарів врожаю
Через влучення боєприпасів та уламків від ворожих снарядів сталося загоряння та пошкодження 10 гектарів соснового лісу біля міста Олешки.
За усіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ч.1 ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.
Поки що Херсонська область майже повністю окупована російськими військами. Збройні сили України дають відсіч ворогові, в результаті вдалого контрнаступу українських захисників окупанти втратили частину захоплених територій.

З 30 травня область залишається без мобільного зв’язку від українських операторів. Інтернет працює через російських провайдерів.

У різних районах Херсонщині тривають бойові дії, однак російські загарбники не пропускають українську гуманітарну допомогу та не погоджують “зелених коридорів” для евакуації населення.