У ході успішних атак ЗСУ підтверджені втрати офіцерського складу армії рф на півдні

13 Липня 2022, 12:11

Фото: Генеральний штаб ЗСУ.

Як повідомлялось раніше, ЗСУ завдали удару по базі російських окупантів у Херсоні. За підтвердженою інформацією, під час ракетного удару по захопленій росіянами військові частині у центрі Херсона вже стало відомо про загибель офіцерів армії рф. Так, у ході успішного удару ЗСУ було ліквідовано частину командування дивізії.

Про це повідомляє видання “МОСТ” з посиланням на джерело Guildhall в українській розвідці.

“Зокрема, розвідники підтвердили загибель командира дивізії полковника Олексія Горобця.

На фото: командир дивізії полковник Олексій Горобець.

Не пощастило і заступнику командира дивізії – начальнику штабу полковнику Сергію Кенсу. У соціальних мережах повідомляють, що Кенса не встигли довезти до шпиталю.

На фото: заступник командира дивізії – начальник штабу полковник Сергій Кенс.

За даними розвідки, не пережив недільний ранок у Херсоні і заступник командира дивізії з військово-політичної роботи Олексій Аврамченко.

На фото: заступник командира дивізії з військово-політичної роботи Олексій Аврамченко.

Заступник командира дивізії Канат Мукатов більше не зможе давати дідам рацію і з’являтися на фото у газеті «Червона зірка» (на фото внизу, – ред.). Херсон став для нього останнім містом в житті, в якому він побував”, – йдеться у повідомленні видання.

На фото: зступник командира дивізії Канат Мукатов.

Також підтверджено ліквідацію начальника артилерії дивізії, полковника Миколи Геннадійовича Корнелюка. Імена ще трьох вищих офіцерів 20-гвардійської мотострілецької Прикарпатсько-Берлінської Червонопрапорної ордена Суворова дивізії поки залишаються невідомими.

“За даними розвідки загинули:

– замкомандира дивізії з тилу – начальник тилу;

– заступник начальника артилерії дивізії;

– начальник та помічник оперативного відділу штабу дивізії.

Підтверджено, що вижили лише три офіцери, які отримали поранення, серед них – тяжко поранений начальник служби ВРХБЗ дивізії”, – додає видання “МОСТ”.

Військові експерти Інституту вивчення війни США (Institute for the Study of War, ISW), у свою чергу, зауважують, що втрати старшого офіцерського складу армії рф пов’язані з тим, що офіцери рф вимушені контролювати тактичні маневри безпосередньо на активних лініях південного фронту, передає “Суспільне”.

“ISW посилається на повідомлення російських та українських джерел про те, що в результаті удару ЗСУ по базі військ РФ у Херсоні загинули представники командного складу. Це ж підтверджує перехоплена розмова Головного управління розвідки, де російський військовий розповідає про загибель 12 осіб вищого керівництва у Херсоні.

“Російські сили формують новий бойовий підрозділ бригадного рівня в Херсонській області та продовжують стикатися з нестачею особового складу. ГУР повідомило, що російські сили набирають офіцерів для укомплектування нового підрозділу бригадного рівня на Херсонщині, але офіцери відмовляються брати участь у цьому“, – зазначають військові експерти.

Також ISW посилається на повідомлення українських джерел про загибель і поранення представників командного складу військ РФ протягом 11 та 12 липня.

“Такі втрати свідчать про те, що російські офіцери високого рівня продовжують контролювати тактичні маневри на активних лініях фронту південної осі і в результаті – страждають”, – робить висновок ISW.