Співробітники Біосферного заповідника “Асканія-Нова”, попри окупацію, продовжують охороняти територію степу

13 Липня 2022, 14:13

На території Біосферного заповідника “Асканія-Нова” імені Ф. Е. Фальц-Фейна призупинено проведенння екскурсій у зв’язку і із введенням воєнного стану в країні. Проте співробітники заповідника, попри окупацію, продовжують свою роботу: утримують колекції та охороняють територію степу. Тварини зоопарку, а також дендрологічний парк отримують належний догляд і забезпечуються необхідним.

Про це повідомляє “Суспільне”.

“Також працівники заповідника підтверджують інформацію зміни “керівництва” в Інституті тваринництва імені М. Ф. Іванова “Асканія-Нова”. Проте Біосферний заповідник та Інститут тваринництва – різні юридичні установи і зміна “керівництва” не стосується заповідника.

“По факту ми лишаємось на місці і працюємо автономно. Це не означає, що такий стан речей не зміниться сьогодні, за день чи пізніше, але поки цього не сталось – тримаємось і розв’язуємо щоденні проблеми заповідника”, – розповіли працівники природоохоронного парку.

Через окупацію області та припинення транспортної логістики з підконтрольної території, єдиним реальним механізмом допомоги заповіднику лишається переказ коштів благодійників. Реквізити для допомоги заповіднику можна знайти на їх сайті”, – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що російські окупанти викрали єгеря Чорноморського біосферного заповідника Леоніда Янчишина.