Російські військові перетворюють житлові будинки Миколаївщини у руїни

05 Липня 2022, 14:29

Володимир Сальдо на Дні міста у 2012 році. Автор - МОСТ

На невеличке місто Баштанка росіяни випустили шість ракет, три з них збило українське ППО. Зранку 5 липня рашисти також обстріляли два райони міста Миколаєва. Є руйнування будівель. В тому числі й житлових будинків.

Про це повідомила голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва.

“Ворог продовжує обстрілювати ракетами обласний центр та населені пункти Баштанського і Миколаївського районів перетворюючи об’єкти соціальної інфраструктури та житлові будинки у руїни”, – написала вона у своєму телеграм-каналі.

На місцях прильотів працюють рятувальники та медики.

За минулу добу на Миколаївщині поранення отримала 21 людіна. Дітей серед постраждалих немає. Усі постраждалі доставлені у медичні заклади й отримують необхідну допомогу.

Загалом в миколаївських лікарнях перебувають 317 громадян, що постраждали від атак окупантів на Миколаївщину. Ще 31 постраждалий отримав допомогу амбулаторно.

Як повідомлялось, зранку 5 липня російські військові запустили по Дніпропетровщині сім ракет. Шість з них збило українське ППО.

Українські захисники нанесли ракетний удар по скупченню російських окупантів в районі Дар’ївки, що в приблизно 20-ти кілометрах від захопленого військовими рф Херсона, та знищили два склади боєприпасів ворога.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.