Окупаційний «ректор» моракадемії, «журналіст»-колаборант й вісім молодиків «відсвяткували» в Херсоні російський «день вмс»

31 Липня 2022, 22:02

Приблизно десять людей взяли участь в «церемонії святкування» російського «дня військово-морських сил», яка пройшла в херсонському парку Слави, повідомляє херсонське видання “МОСТ“.

Очолили цю «багатолюдну» ходу окупаційний «ректор» Херсонської морської академії Дмитро Круглий й «журналіст»-колаборант, редактор газети “Наддніпрянська правда” Олег Грушко, в минулому – морський офіцер.

Також в «святкуванні» взяли участь якісь вісім молодих людей у морській формі, але неможна точно сказати, чи мають вони якесь відношення до флоту.

Усі вони пройшли з радянськими прапорами кількасот метрів по території парку й поклали квіти до пам’ятника й Вічного вогню.

Відео з «святкування» розмістили кілька пропагандистських медіаресурсів, для яких й влаштовувалося це шоу.

Як повідомлялось, вранці 31 липня, коли у росії відзначають День Військово-Морського флоту рф, окупанти заявили про атаку українського безпілотника на штаб Чорноморського флоту рф в Севастополі, внаслідок якої поранено шістьох людей. Пізніше пресслужба флоту повідомила, що на території штабу спрацював вибуховий пристрій, встановлений на саморобний безпілотник. Усі святкові заходи на честь Дня ВМФ рф з міркувань безпеки було скасовано.

Командування ВМС ЗСУ  прокоментувалои інформацію окупантів про начебто атаку українського безпілотника на штаб ЧФ рф в Севастополі, яка сталася 31 липня – в День ВМФ росії.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter