Нічні “прильоти” в окупованій росіянами Новій Каховці

30 Липня 2022, 02:25

У ніч проти 30 липня в окупованій рашистами Новій Каховці лунали вибухи, схожі на детонацію боєкомплектів, та спалахнули пожежі.

Про це повідомляють місцеві жителі через соцмережі.

Телеграм-канал «Гарячий Новокаховський» пише, що в місті чули вибухи, звук сирен повітряної тривоги та відпрацювання ППО. Згодом – про влучання у склад боєприпасів.

Відео імовірного «прильоту» опублікував херсонський телеграм-канал.

Ворожі телеграм-канали вже фейкометять про обстріл цивільного населення Нової Каховки.

«ЗСУ накрили склад з боєприпасами в тимчасово-окупованій Новій Каховці», – стверджує «Оперативний ЗСУ».

Офіційних коментарів від українських військових поки немає.

Як повідомлялось, військові рф вже почали возводити фортифікаційні споруди і рити траншеї на адмінмежі Херсонської області з незаконно анексованим росією Кримом.

Напередодні Збройні Сили України знищили склади боєприсасів у Генічеському, Каховському та Бериславському районах, а також три склади Херсонському районі.

В обласній раді радять жителям, які залишились в окупованій Херсонській області, триматися якомога далі від об’єктів військової інфраструктури рашистів та місць їхньої дислокації.

Раніше ЗСУ нанесли черговий удар по Антонівського мосту, який сполучає обласний центр з Лівобережжям.

Удари Збройних сил України по Антонівському, Дар’ївському і Каховському мостам окупованої Херсонщини значно ускладнили логістику російських загарбників.

У розвідці Британії переконані, що контрнаступ ЗСУ на Херсон набирає обертів.

В.о. начальника Херсонської обласної військової адміністрації Дмитро Бутрій закликав жителів окупованої Херсонщини виїжджати на вільні території України.

Майже вся Херсонська область була окупована російськими віськами на початку повномасштабної війни Росії проти України і тепер перебуває на межі гуманітарної катастрофи, окупанти не пропускають гуманітарні вантажі з вільних територій Україні. Офіційних гуманітарних коридорів для виїзду громадян з Херсону також немає.

Однак ЗСУ пішли у контрнаступ та вже визволили 46 населених пунктів. В області продовжуються бойові дії.