На кладовищах російських міст з’являються нові “квартали” для поховання військових, що загинули в Україні

25 Липня 2022, 14:23

Поки російська влада продовжує замовчувати реальні втрати серед своїх військових у війні з Україною, на кладовищах деякіх міст в росії починають з’являтися цілі “квартали” для поховання солдатів країни-агресора.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Так, ще у травні такий “квартал” відкрили в місті Оренбург та, згідно з фото у російських ЗМІ, на ньому вже активно з’являються нові поховання.

Новий “комплекс” в Оренбурзі розраховано на 800 місць.

Схожа ситауція і в російському Новосибірську. Тут тільки планують відкрити такий “квартал”. Ховатимуть тут за знижкою, адже поховання російських солдатів на загальному цвинтарі не зажди можуть фінансово дозволити собі сім’ї загиблих. 

“Компенсації з бюджету в 10 тис. рублів на похорони не завжди вистачає, родичам загиблих доводиться ховати їх за власні кошти”, –  повідомляють місцеві ЗМІ. 

“Сім’я загиблого під час “спецоперації” новосибірця з Первомайського району власним коштом поховала свого родича. Місце для могили, яке вони хотіли обрати, виявилось платним. Те, що їм запропонувала влада, було безкоштовним, але сім’я не погодилася, оскільки воно було у низині”, — зазначив депутат місцевої міськради Павло Горшков.

За інформацією Генштабу ЗСУ, станом на 25 липня 2022 року російські війська втратили у ході бойових дій в Україні майже 40 тисяч військовослужбовців, тож прогнозовано, такі “нові квартали” з часом з’являться і в інших регіонах країни-агресора.