ЗСУ громили противника у трьох районах Херсонщини

27 Червня 2022, 12:19

Фото: Дар'я Аверченко, Facebook.

Українські захисники винищувачами та гелікоптерами відпрацьовали авіаційні удари по скупченню живої сили та військової техніки рашистів у трьох районах Херсонщини.

Про це йдеться у зведенні оперативного командування “Південь” 27 червня.

“В цілому за добу підтверджені втрати ворога склали 39 рашистів, один танк Т-72, чотири одиниці іншої броньованої та три – автомобільної техніки. Також, знищено два склади боєприпасів на Миколаївщині, один – на Херсонщині”, – уточнили в командуванні.
Російські військові продовжують обстрілювати мирне населення в звільнених селах та наші позиції вздовж лінії вогню.
Бойові дії в основному відбуваються у вигляді артилерійських дуелей та авіаційних нальотів. Продовжуючи марні спроби відновити втрачені території в районі Потьомкіново, ворог наніс авіаційний удар гелікоптером Мі-28 по позиціях українських військових. Без втрат.
Намагаючись розвідати позиції підрозділів ЗСУ на Херсонщині, ворог активізував повітряну розвідку, однак українські воїни збили три «Орлан-10».
За даними Генерального штабу Збройних Сил України, на Південнобузькому напрямку противник основні зусилля зосередив на утриманні зайнятих рубежів. Веде розвідку, удосконалює інженерне обладнання позицій. Здійснював обстріли цивільної та військової інфраструктури із ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Велика Костромка, Потьомкине, Князівка, Партизанське, Квітневе, Степова Долина.
Як повідомлялось, напередодні на південному напрямку військові рф збільшили щільність обстрілів майже в півтора рази.
Наразі майже вся територія Херсонської області окупована російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. У різних районах області тривають бої.