Зеленський створив для Генічеська військову адміністрацію

04 Червня 2022, 11:41

Президент України Володимир Зеленський розпорядився створити військову адміністрацію для окупованого росіянами Генічеська Херсонської області.

Відповідний указ президент підписав 3 червня.

“Генеральному штабу Збройних Сил України, Херсонській обласній державній адміністрації здійснити відповідно до Закону України “Про правовий режим воєнного стану” заходи, пов’язані з утворенням військової адміністрації, зазначеної у статті 1 цього Указу”, – йдеться у документі.

Того ж дня Зеленський призначив начальником Генічеської міської військової адміністрації Херсонської області Євгенія Родіонова, який є заступником голови Чорнобаївської сільради Херсонської області.

З відкритих джерел відомо, що Родіонов був у полоні російських окупантів. 2 травня російські військові захопили приміщення Чорнобаївської сільської ради в Херсонській області. У сільського голови Ігоря Дударя провели “обшук”, після якого він потрапив до лікарні, а заступника голови Євгенія Родіонова викрали. 14 травня російські загарбники відпустили Родіонова.

Раніше про очікування щодо створення військової адміністрації Генічеська розповідав голова Херсонської ОВА Геннадій Лагута.

У свою чергу, радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань повідомляв, що вирішення проблеми з виплатами, яка склалася в Генічеській і Каховській громадах, можливе шляхом створення там військово-цивільних адміністрацій. Саме такі адміністрації могли б здійснювати фінансування, підписувати потрібну документацію.

Курортний Генічеськ був окупований військами рф у перший день війни, однак там проходили акції проти російської окупації та на підтримку територіальної цілісності України.

Нагадаємо:

Від початку повномасштабного вторгнення рф 24 лютого 3620 населених пунктів України потрапили під російську окупацію.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.