Викрадені генічани Сусанна Ізмайлова та Расим Асанов вже на свободі

26 Червня 2022, 17:33

У Херсонській області російські окупанти відпустили з полону жителів села Щасливцеве Сусанну Ізмайлову та Расима Асанова.

Про це повідомляє телеграм-канал “Генічеськ ua” з посиланням на власні джерела.

Наразі жителі Генічеської громади вже вдома, почуваються добре.

Як повідомлялось, в окупованій російськими військовими Херсонській області триває переслідування представників кримськотатарського народу: загарбники провели обшуки у селі Щасливцеве Генічеської громади та викрали двох місцевих жителів Сусанну Ізмайлову та Расіма Асанова.

Представництво Президента України в Криму засудило викрадення кримських татар у Генічеській громаді.

Очільник Херсонської ОВА Геннадій Лагута інформував, що російські загарбники тримають в полоні понад 600 осіб – це активісти, учасники АТО, люди, які проти окупації. Їх утримують в різних місцях – слідчому ізоляторі, відділенні поліції, приміщеннях баз відпочинку та пансіонатів.

Наразі майже вся територія Херсонської області окупована російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. У різних районах області тривають бої.

Херсонська та Запорізька області є одними з лідерів за кількістю викрадень російськими військовими в Україні.