Українські військові прокоментували вибух у Чорнобаївці

16 Червня 2022, 11:52

В оперативному командуванні “Південь” прокоментували нещодавній вибух у селі Чорнобаївка на околиці Херсона та наголосили, що українські військові не мають жодного відношення до інцинденту.

Про це йдеться у зведенні командування 16 червня.

“Окупанти в агонії діють хаотично, намагаються створити напруження навколо просування наших військ, аби дестабілізувати обстановку на окупованих територіях, звинуватити ЗСУ в обстрілах та підривах. Тим часом наші підрозділи, виконуючи вогневі завдання, гатять тільки по рашистських військах”, – запевнив спікер ОК “Південь” Владислав Назаров.

За попередніми даними, внаслідок вибуху загинули двоє людей, двоє важко поранені. Решта інформації уточнюється.

Як повідомлялось, у селі Чорнобаївка поблизу Херсона стався вибух. Радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань переконаний, що це терористичний акт, який вчинили росіяни.

Чорнобаївка перебуває під російською окупацією. У селі розташований аеродром, а поруч – аеропорт «Херсон». ЗСУ завдали більше 20 ударів по цьому плацдарму зі знищенням там російської військової техніки.

Як повідомлялось, напередодні в передмісті Нової Каховки українські воїни влучили в склад боєприпасів рашистів.

Наразі майже вся територія Херсонської області окупована російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. Бої тривають на кордоні з Миколаївською областю та у Бериславському районі Херсонщини.