Російські загарбники організовують видачу паспортів рф у Херсоні

02 Червня 2022, 14:51

Російські окупанти захопили приміщення «Паспортного сервісу» у місті Херсон та організовують паспортизацію жителів міста російськими документами.

Як свідчить оголошення на вході до захопленого приміщення, росіяни запрошують херсонців отримувати громадянство рф, причому графік у них без перерви та з одним вихідним.

У свою чергу в Центрі обслуговування громадян “Паспортний Сервіс” прокоментували дії загарбників.

“Офіційно повідомляємо, що ДП «Документ» – мережа центрів обслуговування громадян «Паспортний сервіс» до неправомірних діянь окупантів жодного стосунку не має.
Також, закликаємо наших громадян не передавати власні персональні дані третім особам та сумнівним організаціям”, – йдеться у заяві.
Як повідомлялось, на окупованих військовими рф територіях Херсонщини досі відсутній мобільний зв’язок та частково Інтернет.
Віцепрем’єрка – міністерка з питань реінтеграції окупованих територій України Ірина Верещук радила мешканцям окупованих територій не брати паспорти рф і виїжджати на підконтрольні території.
За даними російські ЗМІ, видача паспортів рф жителям Херсонської та Запорізької областей буде здійснюватися з «урахуванням досвіду» окупованого Криму.
Наразі майже вся територія Херсонської області перебуває під окупацією російських військових. Однак Збройні сили України продовжують контрнаступальні дії та вже визволили 20 населених пунктів. У декількох районах продовжуються бойові дії. З Херсонщини досі не було жодного офіційного “зеленого коридору”.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.