Російські окупанти викрали голову Станіславської громади

26 Червня 2022, 10:03

У Херсонській області російські військові викрали голову Станіславської громади Івана Самойленка.

Про це розповідають на сторінці громади у Фейсбуці.

“Він (Іван Самойленко, – ред.) приїхав на роботу, в сільську раду, працював, а надвечір поїхав з працівниками ремонтувати електролінію. Саме там його викрали чорним джипом… Дотепер не повернувся”, – йдеться у дописі.
За інформацією місцевих жителів, рашисти викрали сільського голову у п’ятницю, 24 червня. Наразі місцеперебування Самойленка невідоме.
Попри російську окупацію сільський голова продовжував виконувати свої обов’язки згідно українського законодавства, вирішував проблемні питання електро- та водопостачання, евакуації населення, разом з волонтерами організовував підвоз продуктів та медикаментів.

Нещодавно окупанти схопили голову Білозерської селищної ради Антоніну Чередник та депутата Володимира Посунька. За інформацією видання “Український південь”, викрадені повернулися з полону.

Як повідомлялось, в окупованій російськими військовими Херсонській області триває переслідування представників кримськотатарського народу: загарбники провели обшуки у селі Щасливцеве Генічеської громади та викрали двох місцевих жителів Сусанну Ізмайлову та Расіма Асанова.

Очільник Херсонської ОВА Геннадій Лагута інформував, що російські загарбники тримають в полоні понад 600 осіб – це активісти, учасники АТО, люди, які проти окупації. Їх утримують в різних місцях – слідчому ізоляторі, відділенні поліції, приміщеннях баз відпочинку та пансіонатів.

Наразі майже вся територія Херсонської області окупована російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. У різних районах області тривають бої.

Херсонська та Запорізька області є одними з лідерів за кількістю викрадень російськими військовими в Україні.