Під час обстрілу Нововоронцовки загинув місцевий житель

22 Червня 2022, 18:13

Фото: Кочубеївська громада, відкрите джерело з Мережі.

Через артилерійський обстріл селища Нововоронцовка Бериславського району, що здійснили російські військові, загинув місцевий житель.

Про це йдеться у повідомленні обласної прокуратури.
“Унаслідок влучення ворожого снаряду у домоволодіння, загинув 62-річний чоловік, якого завалило стіною. Пошкоджень також завдано житловим будинкам місцевих мешканців. Вказані дії становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, які прямо забороняють напади на цивільне населення та цивільні об’єкти”, – наголосили у відомстві.
К зв’язку з тим Херсонська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).
Наразі триває огляд місця події з метою встановлення масштабів заданих руйнувань.
Правоохоронці вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил рф.
Як повідомлялось, російські військові РФ продовжують руйнувати населені пункти Херсонщини. У Нововоронцовській громаді постраждали житлові будинки та кладовище.
Наразі більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. На Херсонщині тривають бойові дії, однак досі не було погоджено жодного “зеленого коридору” для евакуації населення.