На Херсонщині ЗСУ змушують окупантів відходити до другого і третього рубежів оборони

13 Червня 2022, 17:36

Ілюстративне фото: Генеральний штаб ЗСУ.

Оперативне Командування “Південь” на своїй сторінці у Facebook інформує про поточну обстановку на лінії зіткнення. Ситуація там наразі динамічна і напружена. На Херсонщині практично весь Бериславський район перебуває під обстрілами. Відступаючи, окупанти вдаються до мародерства й знущань над місцевими жителями.

“Ворог продовжує ведення бойових дій, але наші підрозділи поступово змушують його вивільняти позиції і перевіряти на міцність другий і третій рубіж оборони, а подекуди й відступати далі.
З метою розвідування наших контрнаступальних дій ворог проводить повітряну розвідку. Але наші зенітно-ракетні підрозділи влучно «вкладають» пташок типу «Орлан-10» на землю без повернення до строю ані приладів, ані зібраних даних.
Втрачаючи позиції, противник продовжує обстріли Миколаївщини. Завдані удари по передмістю Баштанки і обласного центра зруйнували будівлі, пошкодили елементи інфраструктури та сільськогосподарські площі. Постраждалих та втрат немає”, – йдеться у повідомленні.
“Намагаючись залякати населення й налаштувати проти української влади, російські окупанти поширюють фейки про знайдене у Скадовську Херсонської області покинуте поховання сибірської виразки. Але всі епізоотично неблагополучні пункти на Херсонщині відпрацьовані, локалізовані та законсервовані, тож загрози не являють. А найбільша небезпека, яка зараз панує в регіоні – це окупаційні війська”, – додають у Командуванні.