Колаборантка Кузьміч збирається перевести херсонські школи з 1 вересня на російську програму навчання

14 Червня 2022, 18:11

На фото: Тетяна Кузьміч під час судового процесу над нею, 2021 рік.

Призначена російськими окупантами “очільниця” так званого “департаменту науки та освіти” Херсонщини Тетяна Кузьміч поділилась планами на новий навчальний рік. За словами колаборантки, навчатися херсонські діти відтепер будуть за російськими підручниками, вчителі пройдуть “переатестацію” в Криму, а українську мову і літературу викладатимуть лише після перегляду навчальних програм росіянами.

Про це Тетяна Кузьміч розповіла кореспондентам підконтрольного росіянам херсонського каналу “ВТВ”.

“У липні та серпні групи херсонських педагогів відправлятимуть в Крим для перепідготовки. Також в серпні нам почнуть надавати підручники. Вони будуть розповсюджуватись по всім школам, що будуть відкриті. Так, ми знаємо, що багато хто зараз виїхав, та ми сподіваємось, що люди повертатимуться і всі школи будуть працювати. Підручники нам надає міністерство освіти російської федерації, ми працюватимемо за новими програмами для інтегрування в освітню систему рф”, – заявила Кузьміч.

Колаборантка не виключає, що в херсонських школах продовжуватимуть викладати українську мову та літературу, але за програмою, яку попередньо “відредагують” росіяни. 

“Ми зберігаємо в робочих планах такі предмети, як “Українська мова та література”, за умови корегування даних курсів. Над цим вже працюють професійні педагоги”, – зазначила Кузьміч.

Російських окупантів Кузьміч називає “людьми, що приїхали та надають нам допомогу”. За словами херсонської зрадниці, саме росіяни намагаються зараз відродити у свідомості херсонців патріотизм. 

Зазначимо, що Тетяну Кузьміч було затримано у серпні 2020 року за підозрою в державній зраді. До цього часу вона очолювала ГО “Російська національна громада “Русич””та раніше викладала у Херсонській академії неперервної освіти.

5 жовтня 2020 року вона вийшла з СІЗО Херсона під заставу в 530 тис. грн. Після окупації російськими військами Херсона, Кузьміч активно співпрацювала з представниками країни-агресора та стала однією із засновниць колаборантського “Комітету за мир та порядок”.