ЗСУ змусили російських окупантів відступити з Миколаївки Херсонської області

30 Травня 2022, 23:44

Через наступ українських військових російські окупанти відійшли ще з одного населеного пункту Херсонської області.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

“В ході вдалого наступу підрозділів Сил оборони ворог зазнав втрат та відійшов з населеного пункту Миколаївка Херсонської області, що призвело до панічних настроїв серед військовослужбовців інших підрозділів збройних сил російської федерації”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, окупанти знов обстрілювали цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Посад-Покровське, Осокорівка, Нововоронцовка, Благодатне, Партизанське та інших.
На Криворізькому напрямку противник здійснює вогневе ураження артилерією наших військ та веде контрбатарейну боротьбу.
Очільник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул звертає увагу, що військові рф обстрілюють окуповані ними території “для картинки”.
“Сьогодні під удар потрапили Зеленодольська та Апостолівська громади Криворізького району. Дякувати Богу, люди не постраждали. Також були обстріли в районі Осокорівки, Нововоронцовки та інших населених пунктів. Більше того, орки обстрілюють і окуповані ними ж населені пункти, мабуть, для картинки для своєї пропаганди”, – вказує Вілкул.
Як повідомлялось, на Херсонщині, в районі Нової Каховки та Степанівки, російські окупанти облаштовують танкові позиції. Неподалік від Херсона військові рф вивантажують військову техніку.
На Херсонському та Запорізькому напрямках українські військовослужбовці просунулися у середньому на 8-10 км.
Віцепрем’єрка-міністерка з питань реінтеграції окупованих територій України Ірина Верещук радить жителям окупованих територій виїжджати на підконтрольні українському уряду території.
Наразі майже вся територія Херсонської області перебуває під окупацією російських військових. Однак Збройні сили України продовжують контрнаступальні дії та вже визволяють населені пункти. У декількох районах продовжуються бойові дії. З Херсонщини досі не було жодного офіційного “зеленого коридору”.