В Криму збирають російські книги з історії та літератури, щоб переслати їх на Херсонщину

24 Травня 2022, 13:14

У Представництві Президента України в АРК повідомляють про масовий збір російської літератури пропагандиського характеру на території тимчасово окупованого півострова з метою подальшої відправки цих книг на Херсонщину. 

До розпорядження Представництва потрапив документ, в якому окупаційна громадська рада міста Алушта звертається до мешканців громади за підтримкою ініціативи російського громадського руху «Отцы России», в зборі книг російської історії та літератури, щоб в подальшому відправити їх до тимчасово непідконтрольних районів Херсонської області з так званою метою “поддержания русской культуры среди населения и искоренение у детей навязанной нацистской идеологии”, зазначено у документі.
Російська федерація, вже за відомими та звичними сценаріями, проводить примусове насадження власної історії та культури, фабрикує факти та проводить агресивну пропаганду, нищить та руйнує культурне надбання України.
 Важливою частиною даного документу є місце збору літератури, а саме відділення окупаційного військкомату Алушти, що може мати ймовірний прихований контекст збору даних про громадян з метою подальшої скритої мобілізації на війну проти України.
У  Представництві повідомляють, що надала моніторитимуть   ситуацію  та  документуватимуть відповідні незаконні протиправні дії з метою подальшого звернення до органів прокуратури.