Обстріли Миколаєва та області тривають: окупанти влучили в будинок з двома дітьми

31 Травня 2022, 13:40

Російські військові продовжують інтенсивно обстрілювати Миколаїв та область. Окупанти влучили в будинок з двома дітьми.

Про це повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

“Противники обстрілюють наше місто та область. Наші військові їх тіснять, захищаються. Начебто все за планом. Також вороги підсилюють обстріли, потрапили до будинку з двома дітьми. Вони, на щастя, не постраждали. А ми продовжуємо працювати”, – зазначив він.

У військовій комендатурі оборони міста Миколаєва уточнили, що вдень 30 травня російські військові поцілили в один з приватних будинків міста Миколаєва, в якому на цей момент знаходилося двоє малолітніх дітей та їхні бабуся з дідусем.
Наразі чоловік похилого віку з мінно-вибуховою травмою перебуває у лікарні. Будинок зруйновано. Ще 10 домівок пошкоджено. Вцілілі діти перебувають у важкому психологічному стані.
“Так звана «денацифікація» українців, в уяві російських загарбників, прирівнюється виключно до геноциду нашого народу”, – наголосили в комендатурі.

За даними адміністрації, зранку, 30 травня, ворог обстріляв передмістя та околиці Миколаєва. Окупанти нанесли ураження далекобійною ствольною артилерією житлових кварталів та промислових об’єктів міста. Одна особа зазнала поранень.

Постраждали приватний млин з виробництва борошна та виробничі приміщення м’ясопереробного підприємства. В передмісті снаряди падали на територію приватних подвірь, як і на околицях. На одній з вулиць міста снаряд потрапив у водогін, ведуться відновлювальні роботи.
Зранку, 31 травня, місто Миколаїв знову було під обстрілами. Інформація щодо пошкоджень та потерпілих уточнюється.
Як повідомляв Миколаївський міський голова Олександр Сенкевич, 30 травня російські окупанти гатили по приватному сектору. Загалом пошкоджено більше 25 будинків (покрівля, вікна, меблі і домашня техніка). Також внаслідок обстрілів пошкоджені приміщення сільгосппідприємств. За день четверо поранених цивільних осіб.