Херсонський національний технічний університет тимчасово переміщено до Хмельницького

06 Травня 2022, 15:54

Фото: відкрите джерело з Мережі.

На випадок неможливості підтримувати зв’язок та для забезпечення збереження наукових, навчальних матеріалів та особистих даних студентів і викладачів, частину Херсонського національного технічного університету переведено в Хмельницький.

Про це повідомляє видання “МОСТ” з посиланням на в. о. ректора Олена Чепелюк.

«Хмельницький національний університет гостинно приймає в своїх приміщеннях наш університет. Ректор ХНТУ, професор, доктор технічних наук Бардачов Юрій Миколайович вирішив залишитися з колективом викладачів та студентами у Херсоні», – написала Чепелюк.

Через неможливість виїхати з міста, багаторічний ректор університету написав заяву на звільнення, і Міністерство призначило в.о. ректора.

Юрій Бардачов буде радником Олени Чепелюк.

За словами Чепелюк, ХНТУ працює у дистанційному режимі. Викладачі Херсонського національного технічного університету з перших днів війни проводять заняття дистанційно, телефонують, спілкуються зі студентами, пари проводяться у відео форматі.

«Перед нами постало питання про безпеку даних, про забезпечення можливості продовження навчання за українськими програмами, про переведення студентів з курсу на курс та про видачу дипломів випускникам», – пояснила вона тимчасову зміну адреси університету.