Голова Новотроїцької ТГ продовжує працювати за українським законодавством попри окупацію

03 Травня 2022, 14:01

Фото: "Новини Новотроїцької селищної ради", Facebook.

Петро Збаровський продовжує свою роботу згідно з українським законодавством. Також голова Новотроїцької селищної ради висловив свою позицію у розгорнутому інтерв’ю “Трудовій славі” на сторінці у Facebook.

За словами голови селищної ради, кожен робочий день розпрочинається з переліку першочергових завдань, серед яких доставка ліків, підключення резервний водонапірних башт, можливість цілодобового зрошення, заправка «швидких»… Для одиноких пенсіонерів, інвалідів, котрі проживають у багатоповерхівках та не мають ніякого підсобного господарства, Центр зайнятості під керівництвом Ірини Збаровської продовжує формувати продуктові пакети.

Також здійснюється підтримка місцевих аграріїв щодо питань, як перегнати з іншого міста сільгосптехніку, як виїхати за запчастинами тощо. Чимало надходить особистих звернень від мешканців громади – у кожного свої проблеми, які колектив та старости намагаються вирішити.

Бюджетні працівники отримали заробітну платню за квітень, проте виникають деякі затримки з проходженням коштів у Держказначействі, але й ці питання намагаються вирішувати.

Минулого тижня до селищної ради прийшли російські окупанти. На питання, чи висувають вони якісь свої умови або схиляють до співпраці, селищний голова зазначив, що наразі цього поки не сталось. Головні запитання, що турбують суспільство і на які Збаровський отримав відповіді, це: призову серед місцевих чоловіків до російської армії не буде; референдум не проводитимуть; 30% урожаю у сільгоспвиробників не забиратимуть (“Ходили такі чутки”, – коментар Збаровського – ред.).

“Щодо співпраці, то моя позиція тверда: доки я можу виконувати свої повноваження в межах українського законодавства, доти перебуватиму на посаді. І не інакше”, – зазначив Петро Збаровський.