Верещук радить херсонцям не брати російські паспорти та виїжджати

30 Травня 2022, 13:35

Фото: Херсонська обласна прокутарура.

Віцепрем’єрка – міністерка з питань реінтеграції окупованих територій України Ірина Верещук радить жителям окупованих територій виїжджати на підконтрольні українському уряду території. Якщо ж такої можливості немає, і люди вимушені залишатись під окупацією, то Верещук радить їм не брати російський паспорт.

Про це Верещук написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

“Не заглиблюючись в юридичні, політичні та моральні питання, як міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, раджу наступне:
1) Переїжджати на підконтрольну територію. Знаю, що це непросто, але знаходьте шляхи та можливості. Бо, зрештою, йдеться про вашу безпеку й долю вашу та ваших дітей.
2) Не брати російський паспорт. Знаю, що це може бути непросто, але в довгостроковій перспективі російське громадянство створить вам більше проблем, ніж вигоди.
Отже, не беріть російські паспорти, не залишайтеся в окупації!”, – зазначила віцепрем’єрка.
Верещук наголосила, що війна, можливо, буде довшою, ніж очікували, і тому радить громадянам, які мешкають на тимчасово окупованих рф територіях, виїжджати на підконтрольні українському уряду території.
Як повідомлялось, російські окупаційні війська вчергове обстріляли цивільні об’єкти та мирних жителів на Херсонщині. Так, 29 травня внаслідок артилерійського обстрілу військовими рф села Миролюбівка Херсонського району Херсонської області загинула 9-річна дівчинка. Ще двоє дітей: 7-місячне немовля і 5-річна дівчинка отримали поранення.
Наразі майже вся територія Херсонської області перебуває під окупацією російських військових. Однак Збройні сили України продовжують контрнаступальні дії та вже визволяють населені пункти на півночі області. У декількох районах продовжуються бойові дії. З Херсонщини досі не існувало жодного “зеленого коридору”.