Запоріжжя: подробиці ракетного обстрілу

26 Квітня 2022, 13:26

У Запорізькій обласній військовій адміністрації розповіли про наслідки ранкового ракетного удару по місту.

“Вранці на територію одного з підприємств міста влучили дві рашистські керовані ракети. Третя ракета розірвалася у повітрі. Пошкоджень та руйнацій зазнали інфраструктурні об’єкти підприємства. На місці працюють усі відповідні служби”, – повідомили в ОВА.
За попередньою інформацією відомо щодо одного загиблого та одного пораненого. Наразі триває ліквідація наслідків події, тому кількість постраждалих може бути уточнена.
Як уточнили у місцевому виданні zp.vgorode.ua з посиланням на прес-службу “Енергоатому”, дві крилаті ворожі ракети пролетіли на низькій висоті над майданчиком Запорізької АЕС у напрямку Запоріжжя.
На деяких територіях Запорізької області проходять бойові дії, проте українські військові продовжують обороняти регіон.
Обласна влада працює над стабілізацією стану та регулярністю виїздів, проте доставлення гуманітарної допомоги та евакуація має здійснюватися в умовах відносної безпеки.
У зв’язку з вранішньою ракетною атакою на м.Запоріжжя, заступник керівника Запорізької обласної військової адміністрації Геннадій Тимченко нагадав про важливість дотримання правил безпеки. Представники обласної влади закликають співгромадян завжди реагувати на сигнали повітряної тривоги та обов’язково йти до найближчих укриттів.
Як повідомлялось, у вівторок, 26 квітня, російська армія завдала ракетних ударів по місту Запоріжжя.
О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.