Священники УПЦ МП вимагають трибуналу над патріархом Кирилом. Серед них – двоє херсонських

11 Квітня 2022, 11:33

Священники Української Православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) почали збір підписів під зверненням до собору Предстоятелів давніх Східних Церков, у якому вимагають віддати церковному трибуналу російського патріарха Кирила (Гундяєва).

Про це написав протоієрей УПЦ МП Андрій Пінчук на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні, коли московський патріарх Кирило відверто підтримує загарбницьку війну росії проти України, ми, священники Української Православної Церкви, вирішили звернутися до собору Предстоятелів давніх Східних Церков з позовом проти патріарха Кирила», – написав він.

На даний момент звернення підписав 191 священнослужитель УПЦ МП. Серед них є двоє священників з Херсонщини, повідомляє видання “МОСТ”.

Від Херсонщини там два представника – настоятель Антонієвського храму Георгій Гуляєв та Пантелеймонівського храму Степанівки Олександр Граур.

Обидва є протоієреями та очолюють єпархіальні комісії.

Гуляєв керує комісією у справах молоді, а Граур – комісією у справах церкви та медицини.

«Попри те, що патріарх Кирил протягом багатьох років у своїх публічних заявах стверджував, що вважає православних християн України своєю паствою, за яку він несе відповідальність, сьогодні він прямо благословляє фізичне знищення цієї пастви російськими військами», – йдеться у зверненні.