Російські окупанти хочуть повністю припинити роботу гуманітарних ініціатив на Херсонщині – Облрада

20 Квітня 2022, 12:40

Фото: ресурс "Херсонці".

Перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський заявив, що російські окупанти хочуть повністю припинити діяльність гуманітарних ініціатив у Херсонській області. Про це він повідомляє на своїй сторінці у соцмережі.

“Друзі, доброю всім нам ночі! Зараз складно писати часто, та й дуже багато з того, чим хотілося б з вами поділитися, викладати поки що не можна. Херсонщина поки що залишається тимчасово окупованою, але вона завжди буде Україною! Тому що Україна у нас в серці. Орки підвищують градус терору майже щодня. Вони дуже серйозно поставили за мету повністю припинити діяльність наших гуманітарних “ініціатив”. Щодня проводяться обшуки у членів нашої команди, а списки на блокпостах поповнюються їхніми прізвищами.

Окупантам потрібен у Херсонській області вакуум Української влади та гуманітарної підтримки населення, який вони мають заповнити своїм “руським міром”, своєю простроченою гуманітаркою, ліками сумнівного походженням та якості. Заповнити своєю пропагандою та тоталітарною ідеологією. Окупантам для цього катастрофічно не вистачає підтримки як з боку наших жителів, так і з боку керівників місцевого самоврядування та працівників виконавчого апарату. А без цього налагодити життєдіяльність області за короткий термін практично неможливо. Ті ж, хто вирішив працювати з орками – це не тільки залишиться на вашій совісті. За це доведеться відповісти. Не можна бути трохи зрадником, не можна бути трохи вагітною. Якими б “мотивами” ви не прикривалися.

Ну а щодо орків – нічого у вас не вийде. Вам нема чого запропонувати жителям Херсонщини, крім червоних прапорів та реставрованих пам’яток радянської епохи. Ви прикупили за недорого кілька місцевих негідників, яких ви самі зневажаєте і кинете відразу ж, як вони перестануть бути вам корисні.
А Херсонщина була, є і буде Україною! ?❤??” – йдеться у повідомленні Першого заступника голови.