На Запоріжжі облаштовують нові оборонні рубежі

26 Квітня 2022, 22:40

У Запорізькій області продовжують створювати додаткові укріплення.
Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.
“На сьогодні задля посилення обороноздатності міста продовжують створювати нові додаткові оборонні рубежі”, – йдеться у повідомленні.
Захисні споруди зводять згідно затвердженого плану військових та Запорізької ОВА.
“З посиленням агресії на південному напрямку, виникла необхідність у ще більш складній системі захисних споруд. Зараз ми знаходимось далеко від Запоріжжя. Будуємо фортифікаційні позиції, щоб російські війська не просунулись ближче до Запоріжжя. Наша робота не припиняється і не припиниться найближчим часом”, – розповів перший заступник міського голови Запоріжжя Олександр Власюк.
З перших днів війни Запорізька ОВА організувала роботу по створенню багаторівневої системи оборонних об’єктів в області, почала поступове створення великої кількості фортифікаційних споруд. Першочерговим завданням було створення декількох ліній оборони. З перших днів після нападу сил рф на Україну небайдужі запоріжці активно долучились до укріплення міста та допомагали рити траншеї, набивали піском мішки.
Як повідомлялось, 26 квітня на територію одного з підприємств міста Запоріжжя влучили дві російські ракети. Третя ракета розірвалася у повітрі.