Миколаєв готується до нападу або облоги

26 Квітня 2022, 20:10

Миколаїв готується до нападу або облоги міста з боку Росії. Як на околицях міста, так і всередині укріплюють оборонні споруди.

Про це заявив мер Миколаїва Олександр Сенкевич в інтерв’ю “Українській правді“.

“Так що скажу коротко: ми готуємося до повномасштабного вторгнення”, – сказав він.

За його словами, росія перекидає через Крим зброю та ресурси, накопичує їх у Херсонській області, однак місто готується. Комунальні служби зараз виконують роль стройбата: будують, бетонують.

Разом з тим мер відзначив і перемоги ЗСУ в Миколаївському напрямку.

“У березні місто було оточено на дві третини. Російські війська підійшли до Південного Бугу, але наші змогли їх відсунути. Зараз росіяни знаходяться у маленькому секторі між Херсонською та Миколаївською областю на лінії Станіслав-Олександрівка”, – розповів він.

24 лютого російські окупаційні війська почали повномасштабний наступ на територію України.

З першого березня окупанти колонами почали оточувати міста Миколаїв та Херсон. Російські окупаційні сили, що спробували ввійти в Миколаїв, отримавши потужний опір, почали тікати з Миколаєва в напрямі Баштанки, як результат були знищені ЗСУ. ТрО Баштанки їх переслідувала в полях.

Російські війська обстрілюють Миколаїв майже кодного дня. Унаслідок в місті більше 60 будинків не підлягають відновленню. І понад 700 будинків постраждало.