Росіяни вивезли з пограбованої скадовської міськради навіть блокноти та жіночі подарунки на 8 березня

10 Березня 2022, 13:22

9 березня російські окупаційні війська “денацифікували” скадовську міську раду. Про пограбування приміщення вчора повідомив очільник міста Олександр Яковлєв. Та за оновленою інформацією, російські війська “звільнили” міськраду не лише від комп’ютерної техніки.

Про це на своїй сторінці у  Facebook повідомив херсонський політолог Дементій Білий. 

“Вони залишили по собі розгромлену міську раду, вибиті двері, розбиті комп’ютери, розкриті сейфи, знищені меблі. Грабіжники забирали все, що бачили: електронні планшети для голосування, блокноти, ручки. Забирали навіть шоколадки, які співробітниці не встигли після восьмого березня забрати додому.

З будівлі прикордонної застави вивезли ковдри та матраци”, – повідомляє Білий. 

Також Дементій Білий зазначає, що працівникам міськради погрожували розправою, якщо в місті продовжуватимуть відбуватися акції супротиву окупації:

“Міському голові та секретареві міськради погрожували вбивством, якщо мітинги у місті ще відбуватимуться й надалі. До спин керівників міста приставили кулемети та кричали, що розстріляють їх, якщо люди ще збиратимуться. Відповідь скадовчан: учора відбувся наймасовіший мітинг у місті”. 

Нагадаємо, що вчора до Скадовської міської ради увірвались російські військові та винесли звідти усі комп’ютери.

Про це Суспільному повідомив Скадовський міський голова Олександр Яковлєв.

“Завітали військові невідомого роду військ і забрали у міській раді всі комп’ютери та поїхали. Влаштували тут розгром. Травмованих немає.