На тимчасово окупованій території Херсонщини ворог намагається створити “систему комендатур”

11 Березня 2022, 11:49

На території Херсонської області РФ намагається створити систему «комендатур» для підтримання «порядку» в тимчасово захоплених населених пунктах.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на Генштаб ЗСУ.

«Щодо дій противника. На тимчасово захоплених територіях починає активно працювати агресивна російська пропаганда. Поширюючи проросійськи меседжі, окупанти намагаються домовитися з місцевим населенням. На території Херсонської області ворог робить спроби запровадити адміністративно-поліцейський режим, створює систему комендатур для підтримання “порядку” у тимчасово зайнятих населених пунктах», – йдеться у повідомленні.

В окремих населених пунктах противник, у порушення норм міжнародного гуманітарного права, чинить грабежі, захоплення заручників та страти цивільного населення.

«За гострої необхідності у поповненні підрозділів ЗС РФ та інших незаконно створених терористичних озброєних угруповань, у Ростовській області, у виправних колоніях триває робота серед ув’язнених з пропозицією приєднатись до окупаційних військ в обмін на амністію. До складу збройних сил РФ готові брати усіх, навіть і тих хто не має досвіду військової служби», – зазначили у Генштабі.